• BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Yeşim Veryeri ‘Misey’ markası ile ilk defilesini yaptı

Kendi tasarımlarıyla 5 yıldır yaz kadın giyim koleksiyonları hazırlayan Yeşim Veryeri, 2024 yaz koleksiyonunu ilk kez defile ile tanıttı. Alyans Kulüp’te düzenlenen arkadaşlarının mankenlik yaptığı defile göz kamaştırdı

KADIN YAŞAM 23.04.2024 11:57:00 0
Yeşim Veryeri ‘Misey’ markası ile ilk defilesini yaptı

İş İnsanı Alpan Veryeri’nin eşi Yeşim Veryeri, çocukluk hayali moda tasarımcılığına 2019 yılında arkadaşlarının ve ailesinin teşviki ile başladı. Misey markası ile hazırladığı kıyafetleri bugüne kadar sosyal medya, internet ve mağazalara verdiği konsinye ürünlerle satışa sunan Yeşim Veryeri, ilk kez 2024 yaz koleksiyonu için defile tanıtımı gerçekleştirdi. Alyans Küçük Kulüp’te düzenlenen defilede Veryeri’nin arkadaşları ve onların kızları manken olarak podyuma çıktı. Defileye mağaza sahipleri büyük ilgi gösterdi. Kadın giyimi konusunda 5 yıldır koleksiyon hazırlayan Yeşim Veryeri, sadece yaz koleksiyonları tasarlıyor. İlk koleksiyonunu 2019 yılında hazırlayan Veryeri, o yıl kış koleksiyonu da tasarlamış. Araya pandeminin girmesiyle kış koleksiyonlarından vazgeçmiş, sadece yaz koleksiyonlarına yönelmiş. İlk koleksiyonunu çizgili iki top kumaşla hazırlayan Yeşim Veryeri, son koleksiyonunda 900 parçaya ulaşmış. Kıyafetlerin tamamı birbiriyle kombinlenebiliyor.  Çalışma sistemi ile ilgili bilgi veren Yeşim Veryeri, “Ben tasarım konusunda eğitim almadım, bu işin profesyoneli değilim. İşinin uzmanı yardımcım var. Servet Güler, moda ve konfeksiyon sektöründe uzun yıllar çalışmış bir isim. Onunla güzel bir ekip oluşturduk. Hayal ettiğim tasarımı profesyonel dizaynerler yardımı ile çizim haline getiriyorum. Servet Güler, kalıplarını hazırlıyor. Yine onun yardımlarıyla her parça için uzman bir atölye belirledik. Ben kumaşları seçiyorum, kumaşları atölyelere verip, dikimini gerçekleştiriyoruz. Bu süreç çok titiz bir takip ve çalışma gerektiriyor. Biz bu takibi çok iyi şekilde yapıyoruz. Ortaya güzel kıyafetler çıkıyor. Kıyafetin tasarımı aşamasında o yılın trendlerini dikkate alıp, kendi yaratıcılığımı ekliyorum. Her bir parçanın diğerleriyle kombinlenebildiği tasarımlar yapma hedefiyle çalışıyoruz. Dikim aşamasında da işini en iyi şekilde yapan atölyelerle çalışıyoruz. Pantolon için o alanda uzman atölyeyi, gömlekler için de gömlek dikiminde uzman atölyeyi seçiyoruz” dedi.

 

İlk kez defile ile tanıtım gerçekleştirdiklerini açıklayan Yeşim Veryeri, “Bugüne kadar butik sahibi arkadaşlarım ürünlerin tanıtımına ve satışına destek verdi. Ayrıca açtığım sosyal medya hesapları ile internet sayfası üzerinden tanıtım yaptım. İnstagramda miseydesign, internette misey.com.tr sayfalarında tasarımlarımı tanıtıyorum. Bu mecralardan sipariş verilebiliyor. Ayrıca Trendyol, hip_icon, Yasemin Karagülle, papernparty, summersplashstore, vayeurla, noworneverconseptstore satış desteği veriyor. Defile 5 yılın sonunda yeni bir tanıtım ve pazarlama mecrası oldu. Bu fikir de yakın çevremden öneri olarak geldi. Profesyonel bir organizasyon olmasın istedim. Ne manken ne de koreografi konusunda profesyonellerle çalışmadık. Sadece bir profesyonel mankenimiz görev aldı. Yakın arkadaşlarım ve kızlarından oluşan 30 kişilik bir liste yaptım. Onları mankenlik yapar mısınız diye aradım. Tarih olarak uygun olan herkes seve seve kabul etti. 20 kişilik bir ekip oluşturduk. Giyecekleri kıyafetleri kendileri seçtiler. Müzikleri biz belirledik. Adana’da moda eventleri düzenleyen büyük kızım giyim, aksesuar eklememizi önerdi. Kendisinin çalıştığı bir markanın takı ve şapkalarını, Tullaa’nın da çantalarını kullandık. Kombinlerimizi bu şekilde tamamladık. Defilemize özellikle mağaza sahipleri büyük ilgi gösterdi. Küçük ve etkin bir davetli grubumuz vardı” diye konuştu. 

Defilede sergilenen koleksiyon ile ilgili de bilgi veren Yeşim Veryeri, “Koleksiyonumu hazırlarken, o yılın moda trendlerini dikkate alıyorum. Ancak kendi yaratıcılığımla önemli değişiklikler yapıyorum. Özgün tasarımlar hazırlıyorum. Bu yazın koleksiyonunda daha radikal bir değişiklik yaptım. Ailem ve arkadaşlarımla Bali tatili yaptık. Orada organik kumaşlarla tanıştım. Bambu, keten ve kenevirden dokunmuş, özellikle el boyama kumaşlara hayran kaldım. Bali’den kumaş getirip, o kumaşlara uygun tasarımlarla dikkat çeken bir koleksiyonum oldu. Bugüne kadar en fazla 400 parçalık koleksiyonlar hazırlamıştım. Son koleksiyon 900 parçadan oluşuyor ve her bir parça diğeriyle kombin olabiliyor. Birbiriyle uyumlu parçalar hazırladık. Özellikle son koleksiyonumu hazırlarken eşimden büyük destek ve güç aldım. Onun teşvik edici çabaları benim daha büyük koleksiyon hazırlamamda itici güç oldu.” Yeşim Veryeri’nin geleceğe dönük hedefleri arasında yurtdışına satış yapmak var. Mağaza açmayı düşünmediğini söyleyen Veryeri, mağazalara ürün vererek, satarak, internet ve sosyal medya üzerinden nihai kullanıcıya atış yaparak, markasını geliştirmeyi planlıyor. Yurtdışı müşteri de kazanırsa, hedeflerini büyük oranda gerçekleştirmiş olacak. 

55 yaşından sonra marka ortaya çıkarttı

 

Yeşim Veryeri, modayı yakından takip eden, kendi kıyafetlerini hazırlayan, İzmir’in en güzel giyinen kadınlarından birinin kızı olarak büyümüş. Çocukluğunda, genç kızlığında annesinin diktiği kıyafetleri giymiş. Annesinin ince zevki ile büyümek onu da zevkli giyinen, çevresinden bu anlamda takdir gören bir kadın olmasını sağlamış. Evlenmiş, 42 yıldır evliği süresince iki kızını büyütmüş. Şimdi üç erkek torun sahibi. Kızlarını büyütüp, hayat temposu azalınca, üretmek, faydalı olma fikri oluşmaya başlamış. Yakın çevresi özellikle zevkli biri olması nedeniyle ona modaya yönelik işler yapması konusunda tavsiyelerde bulunmaya başlamış. Adana’da yaşayan büyük kızı Gizem, moda markaları için eventler gerçekleştiriyor. Bu eventlere katılan Yeşim Veryeri, moda zevkini buralarda da gösterince onu teşvik edenlerin sayısı oldukça artmış. Özellikle her ikisi de tasarım alanına yakın çalışan kızları. Büyük kızı Gizem moda markaları için tanıtım organizasyonları gerçekleştirirken, küçük kızı Didem de mimar olarak çalışıyor. Onlara eşinin desteği de eklenince Yeşim Veryeri moda markası yaratma çalışmalarına start vermiş. Misey markası böylece doğmuş. Lacivert üzerine beyaz çizgili, bej üzerine beyaz çizgili, İstanbul’dan alınan iki top kumaşla ilk koleksiyon doğmuş. Kuzeninin kızı Yasemin Karagülle, Alaçatı’daki mağazasında ilk tanıtımı ve satışı yapınca, Misey’in yolu da açılmış. Büyük kızı Gizem’in desteği ile Adana’da bile müşteri grubu oluşmuş. Yeşim Veryeri için Misey markası yavaş yavaş büyüyen bir bebek gibi. Eğitimli bir tasarımcı olmadığını, sadece zevkine ve yaratıcılığına güvendiğini her fırsatta dile getiriyor. Oysa yaratıcılık isteyen mesleklerde ve çalışmalarda en az eğitim kadar yeteneğin de önemli olduğunu onun koleksiyonlarının her bir parçasında görmek mümkün. Titiz çalışması, araştırmaları, görsel yeteneğini kullanarak, ürünlerini hazırlıyor. Her koleksiyonda hem ürün olarak hem de hedef kitleye ulaşma araçları olarak biraz daha gelişiyor. 

 

 

 

 

 


Çocukların yüzü gülüyor anneler mutlu oluyor

Üretime hazırlanan girişimci kadınlar ilk toplantısını yaptı

Yaşanan pahalılığa inat, ‘Bir alana bir bedava’

Dünya’nın ürünü bu mağaza da satışa sunuldu

“Sakız Parasına” ulaşım hizmeti

Denizlili sporcular ay-yıldızlı formayı giyecek!

Denizli'nin rakamları Türkiye ortalamasını solladı!!!

Denizli'ye kritik yağış uyarısı!

Denizli'de çekilen 'Şehrazad' dizisinin konusu ne? Ne zaman başlıyor?

Denizlili ev hanımlarını sevindiren haber!!! İndirim yapıldı!!!

DAK, 8 yaşında

ATV’nin merakla beklenen dizisi Kaleiçi’nde çekiliyor!

Milletvekili Arpacı, ‘ Türkiye günde 623,3 milyon dolar dış borç ödeyecek’

Proje kadınlara ışık olacak

Denizli'de yangınlara karşı 'Orman Benim' hareketi başlıyor!

Ege'nin Saklı Cenneti: Ilgın Koyu

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemeleri başladı

Meteorolojiden Denizli'ye sağanak yağış uyarısı!!!

Denizli'de çekilen dizide şehitlik sahnesine tepki!!!

Denizli'de facianın eşiğinden dönüldü!!!

Denizli'ye flaş açıklama! Patlama bölgesine yaklaşmayın!!!

Belediyeden üreticilere fide desteği

Gözler’de asırlık gelenek

Motivasyon ve kaynaşma pikniğinde bir araya geldi

Arpacı, TBMM kürsüsünden Çavuşoğlu’nu ve ilçe belediye başkanlarını tebrik etti

1 Mayıs’a iki kutlama

Çal'ın önde gelen isminden ilçe için altın değerinde öneriler!

DSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı gerçekleştirildi

Denizlispor'da futbolcuların o fotoğrafı büyük tepki çekti!

Demirdöğer, ‘Sözümüz, irademiz ve coşkumuzla emeğin mücadelesini büyütüyoruz’

Yükleniyor

Arpacı, TBMM kürsüsünden Çavuşoğlu’nu ve ilçe belediye başkanlarını tebrik etti

Milletvekili Arpacı, vize sorununa sert tepki gösterdi

Denizli'de Ak Parti'nin kalesinde CHP coşkusu!!!

Başkan Sevim, ‘Bayram toplumsal barış ve huzur için büyük fırsat’

Acıpayam'da kazlarını satıp başkan adayı olmuştu! Mütevazi yaşamında sipsi yapıyor

Acıpayam CHP Listesi Belli Oldu

İYİ Parti’de Acıpayam’da Belediye Meclis Üye Adayları Belli Oldu

AK Parti Acıpayam’da Listeler Kesinleşti!

Denizli AK Parti’de 19 ilçenin belediye başkan adaylarını açıkladı

Arpacı, ‘Gazetecilik ateşten gömlek haline geldi’

Denizli'de çekilen dizide şehitlik sahnesine tepki!!!

1 Mayıs’a iki kutlama

Çal'ın önde gelen isminden ilçe için altın değerinde öneriler!

DSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı gerçekleştirildi

Demirdöğer, ‘Sözümüz, irademiz ve coşkumuzla emeğin mücadelesini büyütüyoruz’

Emekçinin gününde otel çalışanları için özel menü hazırlandı

Başkan Söylemez, ‘1 Mayıs mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun’

Boyacı, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun’

Biçer Karaca, ‘İşçiler bu 1 Mayıs’ta da iktidarların anlayışıyla mücadele ediyor

Emeğin ve kutsal alın terinin bayramı

Yaşanan pahalılığa inat, ‘Bir alana bir bedava’

Dünya’nın ürünü bu mağaza da satışa sunuldu

“Sakız Parasına” ulaşım hizmeti

Denizli'nin rakamları Türkiye ortalamasını solladı!!!

Denizlili ev hanımlarını sevindiren haber!!! İndirim yapıldı!!!

Hatipoğlu, “Nisan ayında pazar fileleri doldu”

Emekliler Temmuz'da fazla zam alabilir!!! İşte o formül...

Resmi Gazete'de Yayınlandı! 36 Bin sağlık personeli alınacak

“Yeni nesli otomotive kazandırmak zorundayız”

Çavuşoğlu, Üretimdeki Kırmızı Çizgisini Açıkladı

DAK, 8 yaşında

Denizli'de facianın eşiğinden dönüldü!!!

Denizli'de eski mahalle muhtarından acı haber!!!

Denizli'de tebessüm ettiren kedi kurtarma operasyonu!

Yemek siparişlerinde süre sınırı ortadan kalksın

Kahreden haber! Şehidimiz var Denizli

Tarihi eser ve uyuşturucu maddeyle yakalanan şüpheli tutuklandı

Antalya’da bir depoda 480 kilo tütün ele geçirildi

Manavgat’ta son 1 ayda suça karışan 45 şüpheli yakalandı

Milas ve Bodrum polisinin operasyonuyla gasp olayı aydınlatıldı

Milletvekili Arpacı, ‘ Türkiye günde 623,3 milyon dolar dış borç ödeyecek’

Denizlili iş adamı genel başkan yardımcılığına getirildi

Değerli Türk Milliyetçisi Dr. Mustafa Çalık vefat etti 

Çankır, ‘Amacımız tek yürek olup önce belediyeyi kazanmak’

Başkan Işık, Şanlıurfa'da UCLG-MEWA toplantısına katıldı

Kütahya heyeti Bakan Özhaseki'ye il ve ilçelerin taleplerini iletti

Bakan Uraloğlu'na yol talepleri iletildi

Şehir merkezinde ortak kararla yenilenme yapılmalı

Kula’nın 120 milyon TL’lik içme suyu yatırımı tam kapasite

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Konya’ya geliyor

Başkan Yılmaz, Çardak OSB Müdürünü ziyaret etti

Çardak Toplum Sağlığı Merkezi’nde öğrencilere özel etkinlik

Kadir Baş’tan Güngör’e ziyaret

Çardak'ta izcilik programı düzenlendi

Vali Coşkun Çardak'a ziyarette bulundu

Hüsnü Yılmaz'dan Zebekçi'ye ziyaret

Hüsnü Yılmaz'dan Zebekçi'ye ziyaret

Hüsnü Yılmaz'dan Milletvekillere ziyaret

Hüsnü Yılmaz'dan Milletvekillere ziyaret

PAÜ’den Çardak Organize Sanayi Bölgesi MYO öğrencilerine seminer

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16